Puding roti dibakar sehingga kembang. Very gebu... I like... Simpan peti ais makan sejuk pun sodap.... Makan semasa breakfast or tea time.
Bahan A
500 ml susu segar
8 keping roti
Potong roti kepada 4 segi kecil / Koyak roti dan rendam dalam susu selama 1/2 jam.
Bahan B
5 sudu besar gula halus
2 sudu butter / planta
2 biji telur
1 s/k esen vanilla
1 sudu tepung jagung
2 sudu kismis hitam
Kacau rata bahan B, masukkan separuh kismis dan tuang dalam bahan A. Kacau ratakan dan tabur baki kismis diatasnya dan masukkan dalam loyang yang telah disapu mentega. Bakar selama 180 D (30 minit).
Ada yang buat sos kastard untuk makan bersama puding, klu roti x manis. Rini buat puding ni dah manis so x perlu buat sos kastard.
Bahan B
5 sudu besar gula halus
2 sudu butter / planta
2 biji telur
1 s/k esen vanilla
1 sudu tepung jagung
2 sudu kismis hitam
Kacau rata bahan B, masukkan separuh kismis dan tuang dalam bahan A. Kacau ratakan dan tabur baki kismis diatasnya dan masukkan dalam loyang yang telah disapu mentega. Bakar selama 180 D (30 minit).
Ada yang buat sos kastard untuk makan bersama puding, klu roti x manis. Rini buat puding ni dah manis so x perlu buat sos kastard.
No comments:
Post a Comment